Categorii

Producători

Buletin de știri

Unt de Cacao BIO, 100g Mayam Afisare la marime maxima

Unt de Cacao BIO, 100g Mayam

Untul de Cacao este o materie primă de bază în preparatele cosmetice datorită conţinutului bogat în polifenoli, fitosteroli, vitamina E. Cu o aromă delicioasă şi o textură foarte plăcută, untul de cacao aduce o serie de beneficii pentru piele.

Detalii

6424414010150

19,10 lei

INCI

theobroma cacao seed butter*

 

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 

Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

 

Originea arborelui de cacao este în bazinul Amazonian, culturile au fost răspândite în America centrală, Mexico şi zonele ecuatoriale. Este un arbore înalt de 5-10 metri, cu trunchi drept, masa lemnoasă albă şi  uşoară, scoarţa subţire. Fructele alungite au mărimea de 15-25 cm şi conţin 30-40 seminţe care reprezintă boabele de cacao. Untul obţinut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile şi concentrate grăsimi naturale vegetale.


Spre deosebire de untul de cacao nerafinat (brut) care este mai vâscos, uşor fărâmicios şi prezintă o culoare ciocolatie, untul de cacao filtrat este o alternativă mai potrivită pentru creaţiile cosmetice având culoare crem dar care în acelaşi timp păstrează majoritatea elementelor active, savoarea şi parfumul caracteristic.


Metoda de obţinere: prin măcinarea boabelor fermentate, presate mecanic. Untul este apoi supus la căldură pentru o uşoară dezodorizare şi filtrat mecanic.


Zona geografică de provenienţă: Ecuador, produs în Olanda


Prezentare: pastile solide de culoare galbenă, miros caracteristic

Untul este solid la temperatura camerei, se topeşte la peste 35°C sau în contact cu pielea.


Componenţi principali: acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, polifenoli, teobromină, tocoferoli, tocotrineoli, squalene, fitosteroli

Densitate: 0,92 (100 ml = 92 gr)


Proprietăţi - unt de cacao

  • conţinut ridicat de antioxidanţi ce conferă un puternic efect antiîmbătrânire
  • calmează, hidratează şi echilibrează pielea
  • întârzie apariţia ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire
  • stimulează sinteza de colagen
  • ocluziv, formează o barieră de protecţie pe piele
  • hrăneşte ţesuturile cutanate
  • previne şi ameliorează vergeturile
  • contribuie la o bronzare naturală şi uniformă
  • penetrant, uşor absorbit de piele
  • menţine ph-ul optim al pielii, conferindu-i un aspect mătăsos şi strălucitor
  • conferă supleţe şi elasticitate pielii
  • intensifică regenerarea şi întăreşte rezistenţa pielii
 
Recomandări în cosmetică
  • untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele
  • potrivit în special pentru pielea uscată, ridată, matură
  • piele afectată de factori externi
  • piele crăpată, bătături
  • drenaj limfatic şi masaj anticelulitic
  • vergeturi, piele destructurată
  • balsamuri nutritive şi protectoare
  • preparate pentru machiaj
  • creme de noapte nutritive
  • creme şi unturi de corp bogate
  • unguente şi creme protectoare

 

Păstrare:

  • este unul dintre cele mai rezistente grăsimi vegetale la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

 

Date de siguranţă:

  • non-iritant, non-sensibilizant
  • uz cosmetic