INCI
mangifera indica seed butter
Arborele de Mango este azi cultivat în diferite regiuni tropicale, dar este nativ în India şi Burma. Untul este extras din sâmburii fructului de mango.
Untul de mango este un veritabil deliciu pentru piele, are textura moale şi conferă pielii elemente esenţiale, lăsând-o fermă şi suplă. Datorită conţinutului ridicat de acid stearic, untul de mango este recomandat şi pentru aplicarea pe păr pentru repararea deteriorărilor, ameliorarea asprimii şi disciplinarea părului creţ, rebel.
Untul de mango este o alegere bună ca ingredient pentru o serie de preparate cosmetice, inclusiv pentru tenuri altele decât cele uscate, având în vedere unele elemente cu uşor efect astringent, care fac din acest unt unul destul de uscat.
Metoda de obţinere: prin presare şi extragere mecanică, rafinat cu aburi, filtrat şi purificat non-chimic
Zona geografică de provenienţă: India
Prezentare: la temperatura camerei are consistenţa solidă (se topeşte în contact cu pielea), culoare albă, aspect grunjuros, miros crud specific
Densitate: 0,9 (100 ml = 90 gr)
Proprietăţi - unt de mango
- hidratant intens şi nutritiv
- emolient, dedurizant
- antioxidant (quercetin, mangiferin, acid cafeic)
- antiinflamator (mangiferin, tanini)
- regenerator cutanat (acid gallic)
- echilibrant al stratului hidro-lipidic
- reparator şi fortifiant al fibrei capilare
Recomandări în cosmetică
- potrivit pentru toate tipurile de piele, în special cea uscată
- menţinerea elasticităţii pielii
- îngrijirea buzelor
- pielea iritată de la scutece
- pielea dură sau crăpată, bătături, piele descuamată
- psoriazis, erupţii cutanate, eczeme, dermatite
- îngrijire capilară, păr degradat, uscat, cu vârfuri despicate
Păstrare:
- fiind un unt rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină
Date de siguranţă:
- a nu se folosi de persoanele care prezintă alergie la nucifere
- uz cosmetic