Categorii

Producători

Buletin de știri

Unt de Mango pur 100g Mayam Afisare la marime maxima

Unt de Mango pur 100g Mayam

Untul de Mango este regenerant, hidratant, elasticizant şi bine absorbit de piele. Întârzie îmbătrânirea pielii şi prin conţinutul de polifenoli ajută la vindecarea pielii afectate de erupţii, iritaţii sau descuamări. Întăreşte cuticulele fragile, repară şi hrăneşte fibra capilară.

Detalii

6424414017906

16,80 lei

INCI

mangifera indica seed butter

 

Arborele de Mango este azi cultivat în diferite regiuni tropicale, dar este nativ în India şi Burma. Untul este extras din sâmburii fructului de mango.


Untul de mango este un veritabil deliciu pentru piele, are textura moale şi conferă pielii elemente esenţiale, lăsând-o fermă şi suplă. Datorită conţinutului ridicat de acid stearic, untul de mango este recomandat şi pentru aplicarea pe păr pentru repararea deteriorărilor, ameliorarea asprimii şi disciplinarea părului creţ, rebel.


Untul de mango este o alegere bună ca ingredient pentru o serie de preparate cosmetice, inclusiv pentru tenuri altele decât cele uscate, având în vedere unele elemente cu uşor efect astringent, care fac din acest unt unul destul de uscat.


Metoda de obţinere: prin presare şi extragere mecanică, rafinat cu aburi, filtrat şi purificat non-chimic


Zona geografică de provenienţă: India


Prezentare: la temperatura camerei are consistenţa solidă (se topeşte în contact cu pielea), culoare albă, aspect grunjuros, miros crud specific

Densitate: 0,9 (100 ml = 90 gr)


Proprietăţi - unt de mango

  • hidratant intens şi nutritiv
  • emolient, dedurizant
  • elasticizant
  • antioxidant (quercetin, mangiferin, acid cafeic)
  • antiinflamator (mangiferin, tanini)
  • regenerator cutanat (acid gallic)
  • echilibrant al stratului hidro-lipidic
  • reparator şi fortifiant al fibrei capilare
 

Recomandări în cosmetică

  • potrivit pentru toate tipurile de piele, în special cea uscată
  • menţinerea elasticităţii pielii
  • îngrijirea buzelor
  • pielea iritată de la scutece
  • pielea dură sau crăpată, bătături, piele descuamată
  • psoriazis, erupţii cutanate, eczeme, dermatite
  • îngrijire capilară, păr degradat, uscat, cu vârfuri despicate
 

Păstrare:

  • fiind un unt rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

 

Date de siguranţă:

  • a nu se folosi de persoanele care prezintă alergie la nucifere
  • uz cosmetic