Categorii

Producători

Buletin de știri

Ulei de Argan BIO, virgin 50ml Elemental Afisare la marime maxima

Ulei de Argan BIO, virgin 50ml Mayam

Uleiul de argan posedă proprietăţi remarcabile, este o comoară pentru piele, păr si unghii. Nutritiv, regenerator, împiedică uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii, îi redă elasticitatea. Bogat în elemente antioxidante şi protectoare.

Detalii

6424414010761

23,60 lei

Uleiul de Argan este presat din fructele arborelui de argan, un copac nativ în Maroc, care trăieşte până la 200 de ani. De secole, marocanii au folosit ulei de argan pentru îngrijirea pielii dar şi în dieta lor obişnuită.

Preluarea uleiului de argan în cosmetică este relativ recentă, deşi localnicii cunoşteaude demult efectele pozitive asupra pielii, folosindu-l pentru tratarea rănilor şi a problemelor dermatologice.

Arborele de argan creşte pe zone restrânse, având nevoie de condiţii climaterice specifice: sol arid dar bogat, soarele Africii şi influenţa temperaturii Atlanticului.

Metoda de obţinere: prin presare la rece din boabele neprăjite, uleiul rezultat nu este dezodorizat şi prezintă miros caracteristic ce poate fi considerat neplăcut.

Zona geografică de provenienţă: Maroc


CALITATE: Ulei de Argan BIO, virgin, MAYAM - produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife.


PREZENTARE: lichid clar de culoare gălbuie, vâscozitate medie, miros caracteristic

Ambalaj: cantitatea de 50 ml în flacon PET farmaceutic de culoare ambra, reutilizabil, reciclabil.


Pe piele: absorbţie lentă, senzaţie grasă, slab-comedogenic*

*comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre, acnee la orice persoană. Aplicarea mai ales în stare pură unui ulei comedogen trebuie evitată de persoanele care au piele cu tendinţe acneice, dar se poate folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente.


Proprietăţi - ulei de argan

  • regenerator şi restructurant
  • antiage
  • nutritiv, hrănitor
  • refermizant
  • antioxidant

 

  • cicatrizant
  • protector cutanat
  • elasticizant

 

  • fortifiant pentru unghii
  • conferă strălucire părului


Recomandări în cosmetică

  • antiîmbătrânire şi estomparea ridurilor
  • pentru orice tip de piele, în special pentru cea uscată sau deshidratată
  • îngrijirea pielii mature, lipsite de tonus
  • restaurarea elasticităţii pielii, refermizarea pielii
  • eczeme, psoriazis
  • întârzierea îmbătrânirii fiziologice cutanate
  • protejarea pielii de efectele agresiunilor externe
  • cicatrici, inclusiv de la acnee
  • vergeturi preventiv
  • regenerare după arsuri solare
  • păr degradat, scalp uscat, unghii fragile, mâini uscate
  • aplicat pe piele ca atare, nediluat, pentru regenerare, restructurare cutanată, piele îmbătrânită, uscată sau deshidratată
  • ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice pentru reducerea ridurilor, refacerea filmului hidrolipidic
  • ca ingredient în prepararea cremelor destinate îngrijirii pielii cu eczeme
  • ca ingredient în compoziţii pentru cicatrizarea cât mai corectă a leziunilor tegumentare, alături de alte ingrediente specifice
  • aplicat ca atare sau în combinaţie sub formă de mască pentru păr degradat, uscat
  • ca atare, nediluat sau combinat cu alte ingrediente pentru întărirea unghiilor fragile
  • nediluat sau inclus în compoziţii cosmetice dedicate femeilor însărcinate pentru prevenirea vergeturilor, elasticizarea pielii corpului şi a zonei perineale
  • ca ingredient în preparatele de masare a sânilor şi a zonei abdominale pentru prevenirea lăsării pielii, alături de alte uleiuri specifice
  • ca ingredient în creme de zi pentru tenul uscat, deshidratat sau matur şi lipsit de tonus
  • ca ingredient în creme de noapte regenerante, antiage, hrănitoare
  • ca ingredient în măşti sau creme capilare
 
Sinergii
  • ulei de argan combinat cu ulei de rodie şi ulei esenţial din lemn de trandafir pentru tratarea intensivă a ridurilor
  • combinat cu ulei de borago şi ulei esenţial  de morcov pentru prevenirea îmbătrânirii cutanate
  • combinat cu extract de nalbă, ulei de rosa mosqueta şi coenzima Q10 pentru favorizarea sintezei de colagen şi elastină
  • combinat cu ulei de margarete, extract de extract de iederă şi ulei din germeni de grâu (într-o loţiune) pentru refermizarea şi tonifierea pielii
  • cu ulei de smochin şi ulei de coacăze negre pentru un serum antiîmbătrânire şi revitalizare

Păstrare:

  • uleiul de argan fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină
 

Date de siguranţă:

  • non-iritant, non-sensibilizant
  • uz cosmetic