Categorii

Producători

Buletin de știri

Calmotusin Afisare la marime maxima

Calmotusin

CALMOTUSIN Balsam pentru caile respiratorii - comprimate masticabile - Produsul CALMOTUSIN a fost conceput pentru decongestionarea cailor respiratorii, usurand astfel respiratia.

Detalii

6421930100464

17,20 lei

DESPRE TUSE Tusea este un act reflex, constituit din expiratii fortate, rapide si explozive. Mecanismul de producere al tusei se descrie astfel: ca urmare a cresterii presiunii in caile respiratorii, se produce deschiderea brusca a glotei si contractia muschilor respiratori, urmata apoi de eliminarea rapida a aerului din plamani, avand ca si rezultat expulzarea corpilor straini sau a secretiilor aflate in caile respiratorii (mucus, puroi, sange). Dupa modul de manifestare, tusea poate fi umeda sau productiva (cu flegma) si uscata. Tusea productiva este utila, deoarece produce evacuarea secretiilor patologice, impiedicand extinderea infectiei si mentinand permeabilitatea cailor respiratorii. Din acest motiv, ea nu trebuie suprimata. Tusea uscata este daunatoare deoarece, la intensitate mare, produce dureri, impiedica odihna, agraveaza starea congestiva a aparatului respirator, accentueaza spasmul bronhiilor, favorizeaza hemoptizia, solicita aparatul cardiovascular (in cazul pacientilor cu afectiuni cardiovasculare). Forma de prezentare 60comprimate

 

Contribuie la - normalizarea secretiilor bronsice - decongestionarea tractului respirator - mentinerea sanatatii faringelui, laringelui, traheei si bronhiilor.

 

Ingrediente/comprimat: zahar comprensibil; celuloza microcristalina; ciubotica-cucului (Primula officinalis) - parti aeriene (25 mg); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) - radacina (25 mg); ghimbir (Zingiber officinale) - radacina (15 mg); propolis - extract hidroalcoolic 2:1 (15 mg); ulei esential de menta (Mentha piperita) (12 mg); stearat de magneziu; ulei esential de eucalipt (Eucalyptus globulus) (6 mg); ulei esential de pin (Pinus sylvestris) (6 mg); dioxid de siliciu coloidal; ulei esential de cimbru-de-cultura (Thymus vulgaris) (1 mg); ulei esential de roinita (Melissa officinalis) (1 mg).

 

Adulti si tineri peste 15 ani: cate un comprimat la fiecare 2-3 ore, dar nu mai mult de 8 comprimate pe zi. Copii intre 5 si 14 ani: cate 1/2-1 comprimat de 3-4 ori pe zi, in functie de varsta si greutate. Copii sub 5 ani: cu avizul medicului, in functie de varsta si greutate. Comprimatele se sug imediat dupa masa, dupa care nu se consuma nimic timp de 30 minute.

 

Contraindicatii Diabet zaharat, sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului.